Skip to main content

NEM AKARTOK ITT MARADNI?

Ha a fiatalok valamivel egyet tudnak érteni, akkor általában azzal, hogy senki nem hallgatja meg őket, hogy senkit nem érdekel a véleményük, az ország elindult lefele a lejtőn, és hogy az lenne a legjobb, ha elhagynák Szlovákiát. Az pedig kiábrándító, hogy kevesen képviselik a fiatalok érdekeit a parlamentben, a politikusok és a politikusnők inkább más választói csoportokra összpontosítanak.

Hogyan tudunk mégis változtatni? Létezik egy rendkívül egyszerű módszer arra, hogy Szlovákia minden egyes polgára beleszólhasson a közügyekbe, mégpedig a választásokon való részvétel. Ez egy ingyenes, néhány perces választási aktus, mely lehetőséget biztosít arra, hogy mi legyünk a változás. A fiatalok, főként az elsőválasztók nehéz helyzetben vannak, hiszen társadalom kisebb részét alkotják, így százalékban mérve magasabb részvételre van szükségük, hogy olyan képviselőket juttassanak a parlamentbe, akik az ő érdekeiket tartják majd szem előtt. Gondoljatok erre szeptember 30-án, és próbáljátok meggyőzni a környezetetekben azokat az embereket, akik esetleg nem tudatosítják, hogy ha nem szavaznak, annak egyetlen következménye van: hogy valaki más, hogy valaki más fogja megszabni nektek, hogy milyen legyen az az ország, amelyben éltek.

A KAMPÁNY ARCAI

Iveta Radičová

30 évvel ezelőtt kivívtuk szabadságunkat és saját államunk lett. Egyre kevesebben emlékeznek arra, hogy akkor Szlovákiát Európa fekete lyukának tekintették, de rövid időn belül sikerült tátrai tigrissé válnunk… Ma ismét a jövőnk a tét. Mi lesz Szlovákia sorsa? Milyen országban szeretnétek élni? Szeretnétek egy sokkal élhetőbb országban lakni? Akkor gyertek szavazni!

Veronika Cifrová Ostrihoňová

A fiatalok 85%-a úgy gondolja, hogy a politikusok egyáltalán nem törődnek velük. Közületek több mint a fele el akarja hagyni Szlovákiát. A választások viszont lehetőséget adnak arra, hogy együtt felvegyük a harcot azért, hogy Szlovákia olyan ország legyen, amilyennek mi szeretnénk, amilyenre vágyunk.
Küzdjünk meg magunkért, szeretteinkért, gyermekeinkért. Ma már ez rajtatok is múlik.

Michal Handzuš

Szlovákia rövid idő alatt hosszú utat tett meg. Megtanultunk játszani, nyerni és veszíteni is. Bebizonyítottuk, hogy ha akarjuk, elérhetjük a legmagasabb célt is. Egyénenként, de mint ország is. Ma újra harcba kell szállnunk. És ma ez már rajtatok is múlik.

HÍREK

A CIVIL TÁRSADALOM INDÍTOTT A “MARADOK” KAMPÁNYT – MELY FELHÍVJA A FIATALOK FIGYELMÉT A VÁLASZTÁSOK FONTOSSÁGÁRA FELHÍVJA A FIATALOKAT, MENJEN EL SZAVAZNI.

Sajtóközlemény

CSATLAKOZZ HOZZÁNK

TÁMOGASD ANYAGILAG
a POLGÁRI KAMPÁNYT

A kampány teljes egészében nonprofit szervezetek, vállalati és egyéni adományozók hozzájárulásaiból van finanszírozva. Mivel a kampány párhuzamosan zajlik majd az induló politikai pártok választási kampányának csúcsával: ha azt akarjuk, hogy a polgári kezdeményezés látható legyen, minden euróra szükségünk van, legyen az magánszemélyektől vagy cégektől, akiknek fontos, hogy Szlovákiában az életminőség javuljon, és a fiatalok több mint felének ne az legyen az első gondolata, hogy kivándoroljon. Köszönjük.

Adományoz

CSATLAKOZZON
ÖNKÉNTESKÉNT

A hagyományos reklám mellett a kampány elsősorban közvetlenül a helyszínen tevékenykedő aktivistákra épül Szlovákia csaknem minden városában, ezért minden segítő kézre szükségünk van. Ha szeretnétek bekapcsolódni kampányunkba és segíteni munkánkat, töltsétek ki a regisztrációs űrlapot, és mi okvetlenül jelentkezünk.

Hamarosan elindítjuk az önkéntes regisztrációs űrlapot.

CSATLAKOZZATOK
MINT SZERVEZET

A kampányhoz eddig Szlovákia-szerte több tucat kisebb és nagyobb szervezet csatlakozott. Célunk, hogy a civil társadalom minél szélesebb körét bevonjuk és tevékenységüket összehangoljuk. Örülnénk, ha minél többen lennénk, mivel túl nagy a tét, és a jövőnkről van szó. Ha olyan szervezetet képviseltek, amely részt szeretne venni ebben a kampányban, kérjük, töltsétek ki a regisztrációs űrlapot, és mi biztosan jelentkezünk.

Csatlakozni

PARTNEREK

Kampány kezdeményezői

A CHCEM TU ZOSTAŤ/ ITT AKAROK MARADNI kampány az Anténa – a Független Kultúráért Hálózat, az A4 – Kortárs Kultúráér Egyesületek Szövetsége, az ARTA, Atmosféra, Baterkaren, CKO/ Nem a Mi Városunkban, Curaprox, DASATO, DemDis o.z., Arteska – Művészetek Háza,a FRAJ Fesztivál, Flaam Fesztivál, Forum Kisebbségkutató Intézet, Green Academy o.z., a HUMAN FORUM – a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem mellett működő a Demokráciáért Intézmény , az Impact Games, Másság Kezdeményezés / Szivárvány PRIDE Pozsony,az SGI Institute, a Klíma Koalíció, a Bártfai Közösségi Alapítvány, Stanica Kulturális Központok / a zsolnai Új Zsinagóga, Kis Berlin, Mareena, The Duke of Edinburgh’s International Award Slovakia ( Nemzeti Iroda), MEMO 98,a Cvernovka Alapítvány, a Milan Šimečka Alapítvány, a Nyílt Társadalom Alapítvány, a Pontis Alapítvány, az Állítsuk Meg a Korrupciót Alapítvány, az 1-12 Peron, a Nexteria OZ,a SEEDS NGO, a Szlovák Ifjúsági Tanács,az Önkéntes Központok és Szervezetek Platformja, a Post Bellum SK, az Átfedések, o. z., a Protos Productions, a Szabad Iskola, a Szlovák Beteg, a Szlovák Cserkészszövetség, a Régi Katolikusok Szlovákiában / Öreg Líceum, a Tabačka Kulturfabrik, ÚESA SAV / Egészséges Régiók / VLK, a Via Iuris, a Tisztességes Szlovákiáért és a Kert – Független Kulturális Központ közös kezdeményezése.